Élelmiszeripari ruhák
Coverguard hosszú ujjú szakácskabát, bordó szegélyes, fehér, 3XL
Élelmiszeripari ruhák: miért fontosak?
Az élelmiszeripari dolgozó, vagy az élelmiszerekkel dolgozó munkaruhája biológiai vagy fizikai szennyeződésekkel fertőzheti meg az élelmiszert, ha nem alkalmaznak élelmiszerbiztonsági intézkedéseket. Az élelmiszeripari vállalkozásoknak az élelmiszer-biztonsági folyamatok javítása és az élelmiszer-biztonsági kockázatok minimalizálása érdekében az élelmiszer-kezelők és az egész személyzet számára megfelelő munkaruházatot meghatározó iránymutatásokat kell kidolgozniuk. Ezeknek az iránymutatásoknak tartalmazniuk kell a legjobb munkaegyenruha-gyakorlatokat, valamint a haj, a kesztyűk és ékszerek munkavégzés közbeni viselésére vonatkozó szabályokat.
Szabályok, ahogy az élelmiszeripari ruhákat viselni kell
Mivel rengeteg különböző élelmiszeripari ruha van ezért nem könnyű egységes szabályrendszert felállítani, de vannak olyanok, melyekre oda kell figyelni. Ezekre odafigyelve az élelmiszeripari ruhák sok kellemetlenségtől megóvnak. Legjobb gyakorlatok a munkaruházatban
Az élelmiszer-kezelők által a munkahelyükön viselt egyenruhák és egyéb ruházat létfontosságú szerepet játszanak az élelmiszerbiztonságban. Az élelmiszeripari vállalkozások és szervezetek eltérő szabályokkal és előírásokkal rendelkezhetnek az egyenruhájukra vonatkozóan, de ezeket a ruházati legjobb gyakorlatokat mindig be kell tartani. Az egyenruhát munkaruhát nem szabad a munkahelyen kívül viselni. A ruházat könnyen koszolódhat, ami élelmiszerbiztonsági kockázattá válhat a baktériumok egyik helyről a másikra való átvitelének kockázatával. Csökkentsd a keresztszennyeződés kockázatát azzal, hogy a munkahelyen legyen egy biztonságos és tiszta hely, ahol a személyzet átöltözhet a munkaruhájába. Előzzük meg a baktériumok terjedését a munkaruházat mikrobiológiai tisztán tartásával. Ez azt jelenti, hogy a ruházaton lévő mikrobákat biztonságos szintre csökkentették. Ha a személyzet felelős a munkaruházatuk tisztításáért, iktassunk be egy ellenőrzési folyamatot a szabály betartásának biztosítására. A ruházat munka közben véletlenül beszennyeződhet vagy elkoszolódhat, vagy egy kolléga elfelejthet tiszta egyenruhát vinni magával a munkahelyére. Mindig legyen készenlétben további egyenruha vagy megfelelő munkaruhát az élelmiszer-kezelők számára arra az esetre, ha tiszta tartalékra lenne szükség.
Az élelmiszeripari egyenruha fajtái
Ahogy a írtuk rengeteg van. Nálunk a Szerszámkellnél találsz teljes, egyszerhasználatos overálltól kezdve, a haj hullását megakadályozó hajhálón át, néhány forintos alkarvédőt, cipővédőt, kifejezetten élelmiszeriparhoz kifejlesztett nadrágot, sapkákat, cipővédőket, szakácskabátokat, különböző (akár logózható kötényeket), mellényeket melyek szabadon hagyják a kezet, vagy akár hálós sapkát is.
Ismerd meg a különböző élelmiszeripari ruháinkat, teremts nem csak biztonságos, hanem kényelmes munkakörülményeket a munkatársaid számára. Válassz a Szerszámkell munkaruha kínálatából!